AKTUELT NETOP NU:

 

 

 

 

 

     

KLIK PÅ BILLEDET FOR PRISER OG BESTILLING!

 

3Kløver tilbyder dig nu en professionel plæneluftning og vertikalskæring af hele din plænes areal, til tre attraktive pakkepriser.
Vores professionelle udstyr, er i princippet en række skarpe knive som skærer smalle riller i plænens overflade, typisk 2-5mm ned i jordoverfladen.
Ved denne process bliver ophobet smågrene, sten, mos, bredbladet ukrudt og plænens "filtlag" renset og kultiveret, hvorved næring, lys og vand kan nå direkte  og uhindret til græsset. 

Herudover har behandlingen den sideeffekt at udløbere fra græsset kan skæres over, og dermed give nye planter og forynge arealet og give dig en flottere og tættere plæne.

FILTLAG: Når forholdene i plænen er helt optimale, vil græsafklippet blive omsat til ny næring for planten løbende, og der vil ikke ske en ophobning af materiale. En slags kanibalisme.

Filt opstår, når dette afklippede og døde materiale ikke kan nå at blive omsat, før noget nyt afklip kommer ned ovenfra. Dette afklip vil hobe sig op, stille og roligt og kan faktisk blive flere cm tykt.

På billedet ses en prøve, hvor filtlaget er flere cm tykt.

Dette problem gøres større når man tilsætter meget gødning og klipper ofte .Filtlaget består også mange gange af smågrene, sten, rødder blade og andet "affald" som ender på plænen og ikke fjernes. Det er muligt at filtlaget ikke er trykket så hård sammen og er så tykt, men det er kun sjældent at der slet ikke er noget. Optimalt burde man kunne se den sorte jord nede under græsset. Går man ud på en almindelig græsplæne i bare tæer, vil ældre plæner være bløde at gå på. Det er fordi man går ovenpå en pude af andet end græsplanter.

Vores plænerens rydder grundigt op i filtlaget og efterlader en velfriseret og ryddet græsbund, og efterlader de rene græsplanter og rødder og blotter plænens bund, så næring, vand og lys kan komme til hele græsplanten.

 

MOS I PLÆNEN:  Mange plæneejere har problemer med mos, og tror desværre fejlagtigt at problemet ikke kan løses.

Mos er en sporeplante, der ikke har et decideret rodnet, men har såkaldte celletråde. Det er derfor man relativt nemt kan hive hele flager af et mostæppe.

Der findes mange typer mos. Nogle tåler tørt miljø andre våde miljøer, men fælles for dem alle er, at de er i stand til at udkonkurrere græsset – hvis græsset ikke trives!

Opgaven går altså ud på at få græsset til at trives, så græsset udkonkurrerer mosset.

Kampen om voksepladsen er på lys, vand og næringsstoffer. Lyset kan man ikke altid gøre noget ved, da der kan være en hæk, bygning eller træer, der skygger. Man kan dog sørge for at efterså med nogle skyggetålende græsfrø, der har bedst mulige betingelser sådan nogle steder. Vandet kan man sørge for at supplere med, og herudover optimere at vandet har adgang til rødderne ved en vertikalskæring 1-2 gange årligt og gerne flere. Herudover kan man tilføre gødning til arealet, så græsset har de bedste vækstbetingelser. På lang sigt vil man kunne holde mosset væk fra græsset langt de fleste steder.

En tommelfingerregel er dog, at findes der mere end 50% andre planter i arealet end græs (ukrudt og mos), kan det bedre betale sig at omlægge plænen end at forsøge at reparere arealet – rent økonomisk. Så det kan godt betale sig at lave den løbende vedligeholdelse.

Så kombineres en "plæne-rens" med den korrekte eftersåning og gødskning, vil din plæne både blive flottere, tættere, stærkere og grønnere end nogensinde før!

 

 

 

 

www.3kloever.dk